22 Ağustos 2013 Perşembe

Mini etekler erkeklere kaza yaptırıyor

İngiliz Sigorta şirketi Sheilas' Wheels, açıkladığı sigorta verileriyle erkeklerin dörtte birinden fazlasının yaz mevsiminde mini etek ve dekolte kıyafetler giyen kadınlar yüzünden dikkatlerini kaybedip, kaza yaptıklarını öne sürdü.

YAZ AYLARINDA ARTIYOR
Durumun Her yıl daha da kötüleştiğini belirten Sheilas' Wheels, 2009 yılında erkek sürücülerin trafik kazası nedeniyle sigorta tazminatı isteğinin yaz aylarında diğer aylara göre yüzde 16.4 arttığını açıkladı.
Şirketin yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, geçtiğimiz beş yılda, erkek sürücülerin dörtte biri yaz mevsiminde en az bir kez kaza yapıyor. Kadın sürücülerde ise bu oran yüzde 17'de kalıyor.

ERKEKLERİN DİKKATİ DAHA KOLAY DAĞILIYOR
Davranış psikolojisi uzmanı Donna Dawson, "Araştırma direksiyondaki erkeklerin dikkatlerinin kadınlara göre çok daha kolay dağıldığını ortaya koyuyor. Erkeklerde görsel yön duygusu daha fazla ve güzel bir kadın geçerken dikkatlerini çabucak dağıtabiliyor. Testosteronun da payı var, erkekleri agresifliğe daha eğilimli yapıyor. Sıcak havalarda erkekler direksiyonda kadınlara göre daha kolay çileden çıkıyor" diyor. Sigorta şirketinin sözcüsü, "Dikkati dağılmış bir sürücüyle bir otomobil tehlikeli bir silah haline geliyor. Sürücüleri gözlerini yoldan ayırmamaları ve direksiyondayken soğukkanlı olmaları yönünde uyarıyoruz" diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder