25 Temmuz 2014 Cuma

Kelepçe takın emri Ankara'dan

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen ve 100’ün üzerinde emniyet görevlisinin gözaltına alınması ile sonuçlanan operasyondaki 'kelepçe' olayının ayrıntıları ortaya çıktı.

Kamuoyunda tepki çeken emniyet müdürlerine kelepçe takılmasına ilişkin talimatın Ankara’dan gittiği ileri sürüldü. Kulislerde dolaşan bilgilere göre, emniyetçiler başlangıçta kelepçesiz olarak gözaltına alınıyordu. Ancak kelepçesiz görüntüler yandaş kanallarda yayınlanınca Ankara’da kıyamet koptu. Bunun üzerine İçişleri Bakanı Efgan Ala’nın İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’u arayıp, gözaltına alınan müdürlerin kelepçelenmesini istedi

Taraf gazetesinden Hüseyin Özay’ın haberi şöyle:
Kamuoyunda büyük tepkiye yol açan emniyet müdürlerine kelepçe takılmasına yönelik talimatın Ankara’dan gittiği ortaya çıktı. Ankara kulislerinde dolaşan bilgilere göre, emniyet mensupları ilk etapta evlerinden kelepçesiz olarak alındı. Bu görüntülerin yandaş medyada yayınlanması ile birlikte ortalık karıştı. İddiaya göre İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Emniyet Müdürü’ne gözaltına alınan müdürlere kelepçe takılması talimatı verdi. Bunun üzerine emniyet müdürleri kelepçeli olarak sağlık kontrolüne götürüldü. Tepkilerin artması üzerine ise ikinci ve üçüncü gün polis müdürleri kelepçesiz olarak sağlık kontrolüne çıkarıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder