9 Ocak 2021 Cumartesi

Bitcoin de rekor artış var.

Bitcoin den hızlı iniş çıkışlar ne anlama geliyor?

Ardı ardına rekorlar kırarak 34.800 dolar seviyelerine kadar yükselen Bitcoin, bugün çok ciddi bir gerileme yaşadı. Dakikalar içerisinde yüzde 10’dan fazla yaşadığı sert düşüş, gün içerisinde toplamda yüzde 17’leri buldu. Bu sert hareket, birçok yatırımcının aklına 2017 yılındaki düşüş senaryosunu getirdi ve tüm piyasa panik yaşadı.




 28.200 dolar seviyelerine kadar düşen BTC fiyatı, hızlı bir toparlamayla 31.500 doların üstüne tekrar yükseldi. Saatler hatta dakikalar içerisinde yaşanan bu sert “silkeleme” hareketi birçok yatırımcının tasfiye olmasına sebep oldu. 

 Peki Düşüşten Ne Anlamlar Çıkarılabilir? Bu düşüş aslında çok sert gibi görünse de “düzeltme” hareketi olarak ele alındığı zaman son derece sağlıklı olarak değerlendiriliyor. Özellikle çok fazla şişmiş olan BTC fiyatının sert düşüş ve yükseliş yaparak enerjisini boşalttığını ifade eden uzmanlar, “özellikle kurumsal yatırımcıların piyasaya girmesi BTC fiyatının çok sağlam durmasına sebep oluyor. Milyarlarca dolarlık Bitcoin alan kurumsallar, fiyatın çok fazla düşmesine izin vermeyecektir.” şeklinde açıklamalarda bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder