14 Nisan 2014 Pazartesi

Fazla kilolarınız'dan sirke ile kurtulabilirsiniz

Kiloyla savaşta sirke mucizesi
Kış kilolarıyla savaşta sirke mucizesi yaşanıyor. Midesi sağlam olanların sabahları aç karnına içeceği bir bardak sirkeli su, yağ yakımını hızlandırıyor...

Çoğumuzun başına bela olan kilolara veda etmenin vakti geldi. "Kilolarla mücadelede yediklerinize dikkat etmelisiniz" diyen Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, kilo vermeye yardımcı besinleri şöyle sıraladı:

Sirke: Zayıflamak isteyenlerin barsak sistemlerinin düzenli çalışması önemlidir. Sıklıkla kabızlık problemi yaşıyorsanız kilo verme hızınız çok yavaş olur.

Sabahları kalkar kalkmaz 1 su bardağı içerisine 3-4 damla sirke damlatıp için. Kabızlığınız geçecek daha hızlı kilo vereceksiniz.

Kahve: Kahve metabolizma hızlandıran başlıca içeceklerdendir. Özellikle spor yapan kişilerin spordan 30-45 dakika önce kahve tüketmesi gereklidir.

Yoğurt: Zengin protein içeriğiyle uzun süre tok kalmanızı sağlar. Bu yüzden vücudumuz protein içeriği yüksek olan besinleri sindirirken daha fazla kalori harcar.

Greyfurt: Az kalori içeriği ve uzun süre tok tutması nedeni ile zayıflamanıza yardımcı olur.

Karpuz: Su içeriği yüksek olan karpuz, iyi bir kilo verdirici olmasına karşın yüksek miktarda tüketilmesi nedeni ile kilo yapar. Günde belirli miktarlarda tüketilen karpuz mide de uzun süre kalması nedeni ile uzun süre tokluk hissi sağlar.

Yumurta: Yüksek protein içerikli yumurtayı tüketmek, hem daha uzun süre tok tutar hem de daha hızlı kilo vermenizi sağlar.

Baharatlar: Baharatlar bazı insanlarda iştahı arttırırken bazılarında azaltır. Ama bilinen en büyük etkisi anlık metabolizmayı hızlandırmasıdır. Bu durumda sizin kilo vermenizi kolaylaştırır.

Tarçın: Tip 2 diyabetlilerde iştah azalmasını sağlar. Tatlı ihtiyacınızı tarçın ile kalori arttırmadan halledebilirsiniz. Tarçını çay, kahve ve yoğurt gibi besinler ile birlikte kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder