11 Şubat 2022 Cuma

Anne sütünü arttıran besinler.

 Bebekler için özellikle ilk aylarda anne sütü çok gerekli ve elzemdir.Anne sütünü arttıran yiyecekler ve içecekler.Emzirme dönemindeyken bu besinleri tüketmek sizi de bebeğinizi de oldukca rahatlatacak.

Anne sütünü arttıran yiyecek ve içecekler.

Su

Normalde herkesin günde 2-2,5 litre kadar su tüketmesi gerekiyor. Ancak emziren annelerin bu miktarı 3 litreye çıkarması önemli. Vücudun susuz kalması süt üretimini de olumsuz etkiler, dolayısıyla her gün 3 litre -yaklaşık 10-12 bardak- su içtiğinizden emin olun.

Yeşil yapraklı bitkiler

Ispanak, ısırgan, karalahana, kırmızı pancar gibi koyu yeşil yaprakları olan sebzeler, içerdikleri vitaminler ve mineraller sayesinde emzirirken ihtiyaç duyulan ekstra kaloriyi sağlıklı bir şekilde almanıza yardımcı olur. Ayrıca içeriğindeki fitoöstrojenler de süt salgılamak için ihtiyaç duyduğunuz hormonları üretmenize yardımcı olur. Dolayısıyla ne kadar çok yeşil sebze, o kadar süt!

Yeşil yapraklı sebzeleri çiğ ya da az haşlanmış şekilde tükettiğinizde onlardan daha fazla faydalanabileceğinizi unutmayın.

Yulaf

Kolesterolü düşüren ve kan basıncını düzenleyen yulaf, süt artırmada da etkili. Ayrıca rahatlatan ve enerjinizi yükselten bir besin olması özelliğiyle de stresli olmadığınızda salgılayabildiğiniz hormonların salgılanmasına izin vermiş olur. Oksitosin, prolaktin gibi süt üretiminde anahtar rol oynayan bu hormonlar, siz rahatladığınızda çok daha iyi salgılanabilirler.

Havuç

Yeşil sebzeler gibi fitoöstrojen içeren havuç, aynı zamanda beta karoten ve A vitamini yönünden de zengin.

İster çiğ olarak salatanıza ekleyin, ister atıştırmalık olarak tüketin, isterseniz de suyunu sıkıp için. Her halükarda havuç, emzirirken ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi ve vitamini sağlamanızda etkili olacak ve sütünüzün de kalitesini artıracaktır.

Humus

Nohut, tahin, sarımsak, zeytinyağı ve limon ile hazırlanan humus, emziren bir annenin ihtiyaç duyduğu neredeyse bütün besinleri içeriyor! Protein açısından zengin olan humus, süt üretimine de yardımcı oluyor.

Kayısı, İncir, Hurma

Tazesini ya da kurutulmuşunu tüketebileceğiniz bu meyveler, bilinen en iyi süt artırıcı (galactagogue) besinlerden birkaçıdır. Bol miktarda lif, potasyum ve kalsiyum içerirler, A ve C vitamini bakımından zengindirler. Kayısı ayrıca triptofan denilen ve süt üretimi sağlayan prolaktin hormonunu tetikleyen bir madde de içerirler.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder